Dolar 32,5689
Euro 34,8568
Altın 2.429,22
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

AB’nin “kurtuluş yolu” Türkiye’den geçiyor

AB’nin “kurtuluş yolu” Türkiye’den geçiyor
19 Nisan 2014 06:20
A+
A-

enerji boruAvrupa’nın Rusya gazından bağımsız hale gelmesi mümkün. Fakat zaman, para ve istikrarlı bir politik niyet gerektiriyor. ABD’nin kaya gazı devriminden sonra enerji piyasasında dünya dengeleri değişiyor, Türkiye de Avrupa Birliği’nin alternatif gaz kaynaklarına ulaşması için önemli oyunculardan biri haline geliyor.

Avrupa Birliği’nin ‘3’üncü enerji paketi’ Rus gazına bağımlı olma riskini bertaraf etmek için kıta ülkeleri arasında daha fazla ara bağlantı hattının kurulmasını ve akışı yavaşlatan yöntemleri teşvik ediyor. Bu sistem doğalgaz maliyetlerini artırsa da, Gazprom’un muslukları kapatma tehlikesine karşın yastık görevi görüyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI