Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

ABD’li Forbes dergisi Çin’li oldu

ABD’li Forbes dergisi Çin’li oldu
21 Temmuz 2014 11:06
A+
A-

tokalasma_650_3Forbes ailesinin 97 yıldan bu yana sahibi olduğu iş dünyasının en etkili yayınlarından ABD’li Forbes dergisinin çoğunluk hissesi, Çinli yatırım fonuna satıldı.

Hong Kong merkezli Whale Media Investments’ın (WMI) aldığı dergi için fiyat ve değişen hisse oranı açıklanmazken, 475 milyon dolarlık değer üzerinden el değiştirdiği belirtiliyor.

Yeni yatırımcılar arasında Hong Kong’lu yatırımcı Tak Cheung Yam ve Asustek Computer’in patronu Singapurlu Wayne Hsieh de var. Forbes Ailesi bundan böyle azınlık hissedarı olacak ancak Steve Forbes, başkanlık ve genel yayın yönetmenliği görevini sürdürecek. Steve Forbes, dedesinin kurduğu şirketi, gelecekte daha da büyütmek için bu satışı yaptıklarını söyledi.

U2 grubundan solisti Bono’nun da ortakları arasında yer aldığı Elevation Partners, 2006’da derginin yüzde 45 hissesine yatırım yapmıştı. Bu grup tüm hisselerini WMI’ye devredecek.

Milyarderler listesi ve kapaklarıyla öne çıkan aylık dergi son dönemde dijital tarafta attığı etkili adımlarla dikkat çekiyordu. Dergi ayda 75 milyon kişiye hitap ediyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI