Dolar 32,3715
Euro 35,0331
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘6 yıldır aynı yerde duruyoruz’

‘6 yıldır aynı yerde duruyoruz’
26 Haziran 2015 12:16
A+
A-

'Koalisyon hükümeti hemen kurulmalı'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Adana Rekortmenleri ve Adana TOBB Endüstri Meslek Lisesi Protokol İmza Töreni’nde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen Hisarcıklıoğlu, bölge ve ülkedeki ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’deki nüfusun neredeyse yarısının kadınlardan oluştuğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, kadın girişimci oranının ise yüzde 7 olduğunu aktardı.

Kadınların girişimcilikte daha çok aktif olması gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Allah israfı haram kılmış. Nüfusumuzun neredeyse yarısı kadınlardan oluşurken, girişimci kadınlarımızın yüzde 7 olması üzücü bir durum” dedi. FIFA’nın, Ronaldo, Messi gibi yıldız futbolculara pozitif ayrımcılık sağladığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, girişimcileri de yıldız futbolculara benzetti.

Hakemlere yeni getirilen kurallara göre futbola değer katan ve güzelleştiren yıldız oyunculara pozitif ayrımcılık yapıldığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

“Vergisini veren, üretimini yapan, ihracat yapan, adam istihdam eden herkesi pozitif ayrımcılıkla koruyalım, gözetelim, onlara gözümüz gibi bakalım. Bu kardeşlerimiz olmasa, Türkiye’de ne üretim olur, ne zenginlik, ne de iş ve aş olur. Eğer bu ülkede işlerin, bürokrasinin çarkı dönüyorsa, vergiyi veren, adam çalıştıran bu kardeşlerimiz sayesinde. Kamudaki tüm kardeşlerimizden rica ediyorum, çünkü yarın çocuklarınıza işi bunlar verecek. Bunlar işlerini büyütsünler ki daha çok iş çıksın. Türkiye’nin önümüzdeki günlerde en önemli sıkıntısı istihdam. Her yıl 1 milyon kişiye iş bulmak zorundayız.

“6 yıldır aynı yerde duruyoruz”

7 Haziran’da gerçekleşen seçimde, milli iradenin koalisyondan yana karar verdiğini belirten Hisarcıklıoğlu, koalisyon hükümetinin kurulması için 4 siyasi partiyi de ziyaret ettiklerini açıkladı. Ekonominin tıkandığını ve son 6 yıldır da aynı yerde durduğunu sözlerine ekleyen Hisarcıklıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kişi başına düşen gelirimizi 10 bin dolara getirdik, kaldık. 6 yıldır aynı yerde duruyoruz. 2013’te Türkiye’de gayrı safi hasıla 820 milyar dolarken 2015’te bu rakam 780 milyar dolar civarına ulaştı. 2 seneye göre herkes ileri giderken 40 milyar dolarlık kaybımız söz konusu. Biz tekrar hızlı bir büyüme dirayetine girmek durumundayız. Yeni bir hükümetin, koalisyon hükümetinin hızla kurulup, Türkiye’nin ekonomik meselelerine hızla, acilen tedbir alınması lazım. Yeni bir büyüme modeline ihtiyacımız var. 30 sene önce Yunanistan ekonomisiyle Türkiye ekonomisi eşitti. Petrol zengini Suudi Arabistan bizden daha da büyüktü. Şimdi 30 sene sonra görünen Suudi Arabistan ve Yunanistan üst üste koy, artık bir Türkiye ediyorlar, haberiniz olsun.”

REKLAM ALANI