Dolar 32,5861
Euro 34,7910
Altın 2.509,72
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

“Önümüzdeki dönem Yuanın hareketine bağlı”

“Önümüzdeki dönem Yuanın hareketine bağlı”
12 Ocak 2016 13:47 | Son Güncellenme: 12 Ocak 2016 13:48
A+
A-
'Dr. Kıyamet'ten piyasa tahmini

 Uluslararası finans piyasalarında “Dr. Kıyamet” olarak tanınan yatırım uzmanı Faber, “ABD ve Çin’de geçici bir iniş gördük. Şubat ayında yeniden bir zayıflama olabilir mi? Mümkün” dedi.

Uluslararası piyasalarda “Dr. Kıyamet” olarak tanınan yatırım uzmanı Mark Faber, Çin kaynaklı endişeler nedeniyle sert düşüşlerin yaşandığı küresel piyasalarda kısa vadede dengelenme beklediğini belirtti.

Faber, Çin’de borsanın ne şekilde hareket edeceğini bilmenin zor olduğunu belirtti.Faber, “ABD ve Çin’de geçici bir iniş gördük. Şubat ayında yeniden bir zayıflama olabilir mi? Mümkün… Fakat şu anda görünüm yükseliş ve dengelenme yönünde. Yakın zamanda piyasalar dip yaptı. Yeniden yükseliş görülebilir. Önümüzdeki dönem, yuanın hareketine bağlı olacak” dedi.

Faber, Çin Merkez Bankasının 2009 yılından beri düzenli olarak piyasalara müdahale ettiğini vurgulayarak, “Çin Merkez Bankası piyasaya para pompaladı. Fakat bunun da ekonomik aktivite üzerindeki etkilerinin bir sınırı var. Bence Çin’de ekonomik aktivite zayıf” ifadelerini kullandı.

“ABD dördüncü parasal genişlemeye gidecek”

Faber, küresel piyasalarda bu ay içerisinde yükseliş trendi beklediğini kaydederek, “ABD Merkez Bankasının (Fed) daha fazla faiz artırmayacağını düşünüyorum. Çünkü mart ayında Fed de birçoğumuz gibi ekonominin zayıfladığını görecektir. ABD’de üretim, imalat, endüstri, ihracat alanlarında şimdiden birçok resesyon söz konusu. ABD’nin bu yıl bitmeden 4’üncü QE’yi (parasal genişleme) başlatacağını düşünüyorum” diye konuştu. Faber, petrol fiyatlarının önümüzdeki dönemde 35-60 dolar bandında seyredebileceğini aktararak, “Petrolde 100 dolar seviyelerinin yakın zamanlarda görmeyeceğiz. Altın fiyatlarında ise dibi gördüğümüzü, yukarı yönlü trende girdiğimizi düşünüyorum” görüşünü de paylaştı.

REKLAM ALANI