Dolar 32,3733
Euro 34,9950
Altın 2.325,67
BİST 9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Uluslararası Finansal Raporlama Konusunda Hazırlanmış En Güncel Kitap

Uluslararası Finansal Raporlama Konusunda Hazırlanmış En Güncel Kitap
25 Kasım 2015 13:48
A+
A-

 

seçkin yayıncılık

Bu çalışma, Uluslararası Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartlarına uygun genel amaçlı finansal tabloların hazırlanmasına ve finansal durum tablosu unsurlarının açıklanmasına rehberlik etmek amacıyla Erhan YALÇIN tarafından hazırlandı.

Finansal tablolar, dünya genelinde birçok işletme tarafından, işletme dışındaki kullanıcılar için hazırlanmakta ve sunulmaktadır. Zira, genel amaçlı finansal raporlamanın amacı, mevcut ve potansiyel yatırımcılara, borç verenlere ve kredi veren diğer taraflara, raporlayan işletmeye kaynak sağlama kararlarını verirken faydalı olacak finansal bilgiyi sağlamaktır. Kısaca, genel amaçlı finansal raporlar, raporlayan işletmenin finansal durumu hakkında bilgi sağlar. Finansal tablolar aracılığıyla sunulan finansal bilginin faydalı olması için, Uluslararası Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartlarına uygun olarak hazırlanması, ihtiyaca uygun olması ve açıklamayı amaçladığı hususu gerçeğe uygun bir şekilde sunması gerekir. Bu nedenle, finansal tabloları TFRS’lerle uyumlu olan bir işletme, bu uyumu açık ve tam bir şekilde belirtecektir.

Kitapta, muhasebe standartlarına ilgi duyanların ve uygulamacıların teorik ve pratik bilgi ihtiyaçları gözetilerek, mevcut yasal çerçeve içerisinde finansal tabloların hazırlanmasına ve sunumuna ilişkin ilkeler açıklanmaya çalışılmıştır?

Yazar Hakkında:

Erhan YALÇIN, Maliye, vergi ve muhasebe konularında yazılmış kitapları bulunan yazar, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunda KGK Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Kitapta, aşağıda yer alan soruların cevaplarını ve daha fazlasını bulabilirsiniz.

– Genel Amaçlı Finansal Tablolar Nelerdir ve Kimler İçin Düzenlenirler?

– VUK ile TMS – TFRS Değerleme ve Raporlama Farklılığının Etkileri?

– İhtiyaca ve Gerçeğe Uygun Sunumun Raporlama Formatı Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

– Genel Kurul’a Sunulacak Finansal Tablolar VUK’na mı; TMS / TFRS’ne göre mi Hazırlanacak?

– Hem VUK’na, hem de TMS / TFRS’ne Göre Ayrı Ayrı (Çift) Defter Tutulabilir Mi?

-Bağımsız Denetime Tabi Şirketler, TMS / TFRS Uygulamak Zorunda Olanlar ve Yerel Raporlama Çerçevesine Uymak Zorunda Olanlar Kimlerdir?

– Finansal Tablolarda Yer Alacak Asgari Unsurlar Nelerdir?

– Bilanço Tarihinden Sonra Finansal Tablolarda Geriye Dönük Olarak Düzeltme Yapılabilir mi?

– Finansal Araçlar Nelerdir ve Ne Şekilde Muhasebeleştirilecektir?

– Stoklar, Satış Amaçlı Duran Varlıklar, Maddi ve Maddi Olmayan Varlıklar, …. Nelerdir? Bunların Değerlemesi Nasıl Yapılacaktır?

– Genel ve Özel Amaçlı Borçlanma Maliyetleri Nelerdir? Bunların Hangileri Özellikli Varlıkların Maliyetine Yüklenecektir?

– İlk Kez Düzenlenen Finansal Tablolarda Nelere Dikkat Edilecektir?

Kitapta Bulunan Konu Başlıkları

–  Finansal Tabloların Hazırlanmasına İlişkin Yasal Çerçeve

–  Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Muhasebe Uygulamaları

– Türkiye Muhasebe – Finansal Raporlama Standartları İle Vergi Mevzuatı ve Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleri Arasındaki Temel Farklılıklar

– Geçerli Finansal Raporlama Çerçevesi

–  Finansal Raporlamaya İlişkin Kavramsal Çerçeve

– Finansal Tabloların Hazırlanmasına ve Sunumuna İlişkin Esaslar

– Finansal Durum Tablosu

-Kapsamlı Gelir Tablosu

– Nakit Akım Tablosu

– Özkaynaklar Değişim Tablosu

-Finansal Durum Tablosu Unsurları

-Türkiye Finansal Raporlama Standartlarının İlk Uygulaması

 

REKLAM ALANI