Dolar 32,4924
Euro 34,6423
Altın 2.478,76
BİST 9.628,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Anadolu’nun en büyük firmaları ödüllendirildi

Anadolu’nun en büyük firmaları ödüllendirildi
05 Şubat 2014 09:16
A+
A-

Anadolu’nun en büyük firmaları ödüllendirildi

Anadolu 500 Odul Toreni 

‘Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması Ödül Töreni’nin 10’uncusu, 3 Şubat Pazartesi günü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla İstanbul Swissotel’de gerçekleştirildi. Törende, ‘En Büyük 5 Şirket’, ‘Cirosunu En Çok Artıran 5 Şirket’, ‘Karını En Çok Artıran Şirketler’, ‘İstihdamını En Çok Artıran 5 Şirket’ ve ‘İhracatını En Çok Artıran 5 Şirket’ olmak üzere 5 kategoride toplam 24 firma ödüllendirildi. Söz konusu firmaların haricinde, ‘Anadolu 500’e En Fazla Şirket Gönderen Gruplar’ kategorisinde de 3 şirket ödüle layık görüldü.

 Anadolu’nun en büyük şirketlerinin açıklanması amacıyla Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile Ekonomist Dergisi’nin iş birliğinde ve Turkcell’in desteğiyle düzenlenen ‘Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması Ödül Töreni’; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla İstanbul Swissotel’de gerçekleştirildi. Artık gelenekselleşen ve bu yıl 10’cusu yapılan araştırmada Anadolu’nun en büyük 500 şirketi sıralandı.

Araştırma sonuçlarına göre; Denizli’den Erbakır ‘Anadolu’nun En Büyük Şirketi’ seçildi. Bursa’dan Fistaş Fantezi İplik Sanayi ‘Karını En Çok Artıran Şirketler’ kategorisinde birinci olurken, Hatay’dan Nursan Demir Pazarlama ‘Cirosunu En Çok Artıran Şirket’ seçildi. Gaziantep’ten Sayınlar Gıda Maddeleri’nin ‘İhracatını En Çok Artıran 5 Şirket’ kategorisinde birinci sırada yer aldığı ödül töreninde, Kocaeli’den CVS Makine ‘İstihdamını En Çok Artıran Şirketler’ arasında birinci oldu. Boydak Holding, Erdemoğlu Şirketler Grubu ve Sanko Holding ise ‘Anadolu 500’e En Fazla Şirket Gönderen Gruplar’ olarak ödül almaya hak kazandı.

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici: “Anadolu’nun gelişimine katkı sağlayan bu araştırmaya 10 yıldır destek olmaktan gurur duyuyoruz”

Ödül töreninde yaptığı konuşmada, TEB olarak böylesine önemli bir araştırmaya 10 yıldan bu yana destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Bu araştırma sayesinde, Anadolu’nun gelişimine yakından tanık oluyoruz. Geriye dönüp geçmiş 10 yıla baktığımızda, Anadolu’nun yükselişine ve dönüşümüne şahit oluyoruz. Bugün karşımızda dünya ile daha da bütünleşmiş; gitmediği, ticaret yapmadığı ülke kalmayan; daha global düşünen; sanayileşmede yol kat etmiş; ülke ekonomisi içindeki payını artıran bir Anadolu var. Bu gelişim, bir sonraki 10 yıl  için bize umut veriyor. Ancak Anadolu’nun potansiyeli elde edilenlerden çok daha yüksek. Anadolu’nun her türlü koşulda büyüme kabiliyeti var. Bunu çok defa bize geçmişte kanıtladı. Anadolu’nun yine büyümeden taviz vermeden, yatırımlara ara vermeden emin adımlar atarak yoluna devam edeceğinden şüphem yok. Anadolu’nun bu büyüme kararlılığı ekonomimize güç verirken aynı zamanda hepimize motivasyon kaynağı olacaktır. Finansman kaynaklarını doğru bilgi ile etkin bir şekilde kullanarak; inovasyon ile girişimcilik ruhunu besleyerek; teknoloji kullanımıyla verimliliğini artırarak Anadolu şirketlerimizin çok büyük farklılıklar yaratacağına inanıyorum. Banka olarak biz de finansal desteğimizin yanı sıra ‘Danışman Banka’ anlayışıyla sunduğumuz hizmetlerimizle de Anadolu’da şirketlerinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da törende yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Son 10 yıllık döneme baktığımızda Anadolu’nun değerli şirketleri çok değerli yatırımlarla büyüyor, istihdam yaratıyor ve yatırımlarıyla Türkiye’ye katkı sağlıyor. Bu çok büyük bir başarı hikayesi. En önemli noktalardan biri de kendileri bu başarıyı sağlarken, aynı zamanda da diğer girişimci şirketlere örnek oluyorlar. Biz de Turkcell ailesi olarak Anadolu kaplanları 500’ün 10’da 9’unun çözüm ortağıyız. Çünkü diyoruz ki işimiz insan, işimiz teknoloji. İleri teknoloji hamlemiz ile birlikte iletişim ve teknoloji çözümlerimizi Anadolu’daki şirketlerin gündemine taşımayı arzuluyoruz. Anadolu’yu şehir şehir gezip 2000’e yakın çalışanımız ile şirketlerin işlerini büyütmek, verimini artırmak ve maliyetlerini azaltmak adına yanlarında olmayı sürdürüyoruz. Bizler için en büyük mutluluklardan biri de bu akşam ödül alan 24 şirketin hepsi ile çalışıyor olmak. Ve Turkcell bu şirketlerimizi iletişim ve teknolojiyle desteklemekten, teknoloji ortağı olmaktan büyük mutluluk duyuyor.”

Anadolu ekonomisine yön veren 26 şirket ödüllendirildi

‘Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi’ Araştırması’na her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul, Ankara ve İzmir dışından katılan firmalar değerlendirildi. Araştırma kapsamında firmalar ciro, net satışlar, vergi öncesi kâr, ihracat tutarı ve öz sermayeye dair verilerini paylaştı. Bu verilerin değerlendirilmesi sonucunda; ‘Anadolu’nun En Büyük 5 Şirketi’, ‘Karını En Çok Artıran Şirketler’, ‘Cirosunu En Çok Artıran 5 Şirket’, ‘İhracatını En Çok Artıran 5 Şirket’ ve ‘İstihdamını En Çok Artıran 5 Şirket’ olmak üzere 5 kategoride toplam 24 firma ödüllendirildi. Bunun yanı sıra “Anadolu 500’e En Fazla Şirket Gönderen Gruplar” kategorisinde de 3 şirket ödüle layık görüldü.

 

 

‘Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi’ sonucunda ödül alan şirketler:

 

 En Büyük 5 Şirket
1 Erbakır Denizli
2 Kroman Çelik Sanayi Kocaeli
3 Tosçelik Profil Hatay
4 Tiryaki Agro Gıda San. Gaziantep
5 Yıldız Entegre Ağaç Sanayi Kocaeli
Cirosunu En Çok Artıran 5 Şirket
1 Nursan Demir Pazarlama Hatay
2 Sanko Enerji Sanayi Gaziantep
3 Ekonomik Döviz Altın Ticaret Bursa
4 Beşler Gıda Gaziantep
5 Çimtaş Çelik İmalat Bursa
Karını En Çok Artıran Şirketler
1 Fistaş Fantezi İplik Sanayi Bursa
2 Adopen Plastik Antalya
3 Beyteks Adana
4 HES A.Ş. Kayseri
 İstihdamını En Çok Artıran 5 Şirket
1 CVS Makine Kocaeli
2 Çimtaş Çelik İmalat Bursa
3 Gülsan Gıda Sanayi Kayseri
4 Erbak Uludağ Pazarlama Bursa
5 Kılıç Deniz Ürünleri Muğla
 İhracatını En Çok Artıran 5 Şirket
1 Sayınlar Gıda Maddeleri Gaziantep
2 İpek Yem ve Gıda Gaziantep
3 Bozkurt Konfeksiyon Sanayi Kahramanmaraş
4 Ermaksan Makine Sanayi Bursa
5 Narin BYS Dış Ticaret Mersin
 Anadolu 500’e en fazla şirket gönderen gruplar
1 Boydak Holding Kayseri
2 Erdemoğlu Şirketler Grubu Gaziantep
3 Sanko Holding Gaziantep
REKLAM ALANI