Dolar 32,5610
Euro 34,8418
Altın 2.434,07
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

2022’DE BİREYSEL KREDİ KULLANIMLARI %50 ARTTI

2022’DE BİREYSEL KREDİ KULLANIMLARI %50 ARTTI
02 Mart 2023 12:57
A+
A-

Kullanıcılarına bankacılık ürünlerini karşılaştırma ve finansal durumlarını analiz edebilme araçları sunan kişiselleştirilmiş finansal pazaryeri TeklifimGelsin, mobil uygulamasını hizmete sundu. 

Risk Merkezi tarafından yayımlanan veriler, bankalar tarafından verilen bireysel kredi hacimlerinin 2022’de %50 arttığını gösterirken, Türkiye Bankalar Birliği raporları, 2022’nin ilk üç çeyreğinde kredi işlemleri için mobil bankacılık kullanımının arttığına işaret etti. Kullanıcıların bankacılık ürünlerine erişmek için mobil platformları daha çok kullandığı içgörüsünden hareket eden kişiselleştirilmiş finansal pazaryeri TeklifimGelsin, Google Play ve App Store’da mobil uygulamalarını kullanıma sundu.

Kredi derecesi yükseltme önerileri sunuyor

Faaliyetlerine Ocak 2021’de İTÜ Çekirdek bünyesinde başlayan finansal teknoloji girişimi TeklifimGelsin, kullanıcıların kredi kartı, mevduat, ihtiyaç, taşıt, konut kredisi, BIST 30, Amerika borsaları, uzaktan müşteri edinimi ve sigorta ürünleri arasından kendileri için en avantajlı olanları seçmelerini sağlıyor. 40 saniye içinde farklı banka ve finansal kuruluşların ürün ve hizmetlerini kıyaslama fırsatı sunan pazaryeri, Kredi Karnesi adını verdiği ürünüyle kullanıcıların finansal okuryazarlığına da katkıda bulunuyor.

Bankacılık ürün ve hizmetlerine erişimde dijital kanalların ve mobilin her geçen yıl daha çok benimsendiğini, kullanıcılara sunulan finansal araç sayısının da buna bağlı olarak arttığını belirten TeklifimGelsin CEO’su İhsan Cem Zararsız, doğru aracı, ürünü ve hizmeti seçmenin, ayrıca doğru bilgiye ulaşmanın ise giderek zorlaştığını kaydetti.

“Bu problemi ortadan kaldırmak için Findeks işbirliğiyle geliştirdiğimiz Kredi Karnesi, başvurduğu krediler onaylanmayan kullanıcıların kredi derecelerini yükseltmeleri için özelleştirilmiş öneriler sunuyor” diyen İhsan Cem Zararsız, “Kredi derecesini artırmak, risk seviyesini düşürmek için sunulan önerilerin yanı sıra farklı bankalardan avantajlı kredi tekliflerini ve kullanıcıya özel kredi kartlarını bir araya getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Krediye ulaşmayı kolaylaştırıyor

Bireysel kullanıcıların finansal geçmişleri, bankaların ortaklığıyla kurulan Kredi Kayıt Bürosu’nda toplanıyor. Kredi Kayıt Bürosu’nun en güncel verileri Türkiye’nin kredi notu ortalamasının 1.492 olduğunu gösteriyor. Kredi notu, bankaların gözünde kişilerin alabilecekleri alabilecekleri kredileri, kullanabilecekleri kredi kartı limitlerini belirlemek için göz önünde bulunduruluyor. Kredi derecelerini TeklifimGelsin’in mobil uygulaması üzerinden ücretsiz olarak öğrenebilen kullanıcılar, Kredi Karnesi ürününün tavsiyelerini uygulayarak krediye daha kolay ulaşma, doğru kredi kartlarını bulabilme ve finansal durumlarını güncel verilerle analiz edebilme olanağı buluyor.

Büyük veri ve açık bankacılığın gücünü kullanıyor

Şimdiye dek Avrupa’nın en iyi B2B startup hızlandırıcısı Startup Wise Guys ve Hedef Holding’in de aralarında bulunduğu yatırımcılardan yatırım alan ve katla değerlenen TeklifimGelsin, 175 bini aşkın kayıtlı kullanıcıya hizmet veriyor. TeklifimGelsin’in web platformu bugüne kadar 2,5 milyonu aşkın kişi tarafından ziyaret edildi.

Son kullanıcı ve finansal kuruluşları tek platformda buluşturmak ve finansal ürün süreçlerini dijitalleştirmek amaçlarıyla çalıştıklarını dile getiren TeklifimGelsin CEO’su İhsan Cem Zararsız, dijital finans kullanıcılarının finansal durumlarını analiz etmelerini kolaylaştırarak onları doğru ürünlerle buluşturmak istediklerinin altını çiziyor. “Geleneksel bankacılığın yorucu süreçlerini büyük veri ve açık bankacılığın gücüyle çözüyor, finansal araçlara dair bilgi kirliğini ortadan kaldırıyor ve kullanıcıların işlem sürelerini güvenlikten ödün vermeden artırıyoruz” diyen İhsan Cem Zararsız, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“Hem bankaların, hem de tüketicilerin problemlerine çözümler sunan Türkiye’nin ilk kişiselleştirilmiş finansal pazaryeri olarak kullanıcı deneyimi odağında geliştirdiğimiz, Google Play ve App Store’da bulunan uygulamamız, finansal ihtiyaçları için dijital kanalları kullanan tüketicilerin bu araçlara erişebilirliğini artırma vizyonumuz için önemli bir adım.”

REKLAM ALANI