Dolar 32,3670
Euro 34,9587
Altın 2.325,36
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

2020’de tüm işlemler elektronik ortamda yapılacak

2020’de tüm işlemler elektronik ortamda yapılacak
25 Ocak 2019 11:16
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın stratejisine göre, 2020 yılında tüm kuruluşlar işlemlerini elektronik ortamda yapacak. E-GÜVEN Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, e-imzanın dijital dünya ile kurumlar arasında köprü konumunda olduğuna dikkat çekti

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN ile iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında TÜRMOB çatısı altında bulunan serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler işlemlerini TÜRMOB e-imza ile gerçekleştirecek.

Faruk Eczacıbaşı: E-imza ile masraflar ve zaman kayıpları azalıyor

Teknolojinin ekonomiye, topluma ve bireylere sağladığı faydanın her geçen gün arttığını vurgulayan E-GÜVEN Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “Dijital dönüşümün merkezinde yer alan e-imza, kurumlar ve dijital dünya arasında köprü görevi görüyor. E-imza, ıslak imzanın kullanımı sırasında yaşanan zaman kayıplarını ve giderleri azaltıyor. Ayrıca işlemlerin verimli, güvenli, kolay ve hızlı yapılabilmesini mümkün kılıyor. TÜRMOB ile yaptığımız fayda odaklı iş birliğinin üye üretkenliğini artıracağını düşünüyoruz. Bu iş birliğini ülkemizde e-imza kullanımının yaygınlaşması kapsamında önemli bir gelişme olarak görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Kâğıttan dijitale geçiliyor

Tüm işlemlerin dijital ortama aktarıldığı bir süreçten geçildiğine dikkat çeken TÜRMOB Genel Başkanı A. Masis Yontan ise iş birliği hakkında “Teknolojik gelişmeleri benimseyerek, mesleki hizmetlerinde kullanan muhasebeci ve mali müşavirler teknolojide gelişimin öncülüğünü yapmaktalar. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın stratejisine göre, 2020 yılında tüm kurum ve kuruluşlar, iş ve işlemlerini elektronik ortamda yapacaklar. Biz de bu iş birliği ile teknolojiye uyumumuzu geliştirerek hizmet verimliliğimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. E-GÜVEN ile yaptığımız iş birliği ile üye meslektaşlarımızın hizmet sunumlarını ve iş yapış yöntemlerini kolaylaştırmayı, hızlandırmayı ve aynı zamanda daha güvenilir hizmet sunmaları sağlayarak zamandan tasarruf etmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

REKLAM ALANI