Dolar 32,3695
Euro 35,0050
Altın 2.325,46
BİST 9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

1K Kimya, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı

1K Kimya, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı
06 Temmuz 2017 09:09 | Son Güncellenme: 06 Temmuz 2017 09:10
A+
A-

2016 sonu itibarıyla Türkiye’de 250 aktif imzacının olduğu BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin en yeni imzacısı da 1K Kimya oldu. “Akıllı Temizlik” sloganı ile yer aldığı ev bakım ve temizlik ürünleri sektörünün aranan firması olan 1K Kimya, sürdürülebilir kalkınmaya verdiği önemi BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ile imza altına aldı.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Global Compact, sürekli rekabet içindeki iş dünyasında ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak üzere evrensel ilkeler öneren yenilikçi bir kurumsal sorumluluk yaklaşımı. Vizyonu, ‘’yaşamak istediğimiz dünyaya ulaşmak adına küresel bir sürdürülebilir şirketler ve paydaşlar hareketi yaratmak’’ olan sözleşmeye taraf olmak ise tamamen gönüllülük esasına dayanıyor.

BM Global Compact iki temel hedefe odaklanıyor:

·         İş faaliyetlerinde insan hakları, çalışma koşulları, çevre koruma ve yolsuzlukla mücadele başlıklarında 10 ilkenin bütün dünyada hayata geçirilmesini sağlayarak şirketleri daha sorumlu davranmaları konusunda teşvik etmek.

·         Birleşmiş Milletler’in kalkınma çalışmalarına yönelik faaliyetlere (Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri başta olmak üzere) iş dünyasının katılımını sağlayarak BM ve özel sektör arasındaki ilişkileri düzenlemek.

Bugün, dünyanın en geniş gönüllü platformunu oluşturan binlerce şirket, sendika ve sivil toplum örgütü, bu evrensel ilkeleri; iş stratejilerinin, operasyonlarının ve kültürlerinin bir parçası haline getireceklerini ilan ederek Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalıyor.

2016 sonu itibarıyla Türkiye’de 250 aktif imzacının olduğu BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin en yeni imzacısı da 1K Kimya oldu. 2010 yılında kurulan ve ‘’HighGenic’’ markası ile birçok “akıllı temizlik ürününü” Türk tüketicisi ile tanıştıran 1K Kimya, kurulduğu günden bu yana uyguladığı ilkelerin yer aldığı BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayarak sürdürülebilir kalkınmaya verdiği desteği ve önemi kanıtlamış oldu.

“En büyük hayalimiz doğayla iç içe bir üretim merkezi kurmak”

Gönüllülük esasına dayanan bu sözleşmeyi imzalamış olmaktan gurur duyduklarını belirten 1K Kimya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sevginar Baştekin,”Kurulduğumuz günden bu yana İnsan Hakları, Çalışma Standartları, Çevre Koruma ve Yolsuzlukla Mücadele başlıkları altında toplanan 10 temel kriteri prensip olarak benimsemiş bir kurum olmaktan memnunuz. Özellikle çevre konusu önemle üzerinde durduğumuz ilkeler arasında. En büyük hayalimiz birgün doğayla iç içe bir üretim merkezi kurmak ve tamamen doğal üretime geçmek. Bu sözleşmeyi imzalayarak, aslında bir söz vermiş oluyoruz. Bu sözü tuttuğumuzu hatta geliştirdiğimizi de her yıl hazırlayacağımız Communication on Progress (COP) raporuyla kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Söz konusu 10 ilke:

İnsan Hakları

İlke 1. İş dünyası, ilan edilmiş insan haklarını desteklemeli ve haklara saygı duymalı.

İlke 2. İş dünyası, insan hakları ihlallerinin suç ortağı olmamalı.

Çalışma Standartları

İlke 3. İş dünyası, çalışanların sendikalaşma ve toplu müzakere özgürlüğünü desteklemeli.

İlke 4. Zorla ve zorunlu işçi çalıştırma uygulamasına son verilmeli.

İlke 5. Her tülü çocuk işçi çalıştırma uygulamasına son verilmeli.

İlke 6. İşe alım ve işe yerleştirmede ayrımcılığa son verilmeli.

Çevre

İlke 7. İş dünyası, çevre sorunlarına karşı ihtiyati yaklaşımları desteklemeli.

İlke 8. Çevresel sorumluluğu artıracak her türlü faaliyete ve oluşuma destek verilmeli.

İlke 9. Çevre dostu teknolojilerin gelişmesini ve yaygınlaşmasını desteklemeli.

Yolsuzluklarla Mücadele

10. İş dünyası, rüşvet ve haraç dahil her türlü yolsuzlukla savaşmalı.

REKLAM ALANI